Minnesord från Stig Bengmarks kollegor och följare

Otroligt många personer har skrivit fina ord om Stig i våra flöden på sociala medier och via mail. Det har även skrivits flera minnesord som är publicerade i tidningar.

Här kommer ett axplock av vad som har kommit in till redaktionen. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Stig har påverkat och guidat många personer till en hälsosam livsstil genom sin kunskap och sitt engagemang.

/Redaktionen

 

Minnesord publicerade i tidningar

https://supersynbiotics.se/maghalsa/stig-bengmark/stig-bengmark-har-gatt-ur-tiden/

https://lakartidningen.se/aktuellt/minnesord/2024/02/till-minne-av-stig-bengmark/

https://volante.se/texter/stig-bengmark-till-minne/

https://www.sydsvenskan.se/2023-12-20/minnesord-om-stig-bengmark

https://www.sydsvenskan.se/2024-01-03/minnesord-om-stig-bengmark-eWaqO

https://www.dn.se/familj/till-minne-stig-bengmark-2/

 

Utvalda minnesord från Stigs nyhetsbrevsprenumeranter

Maria

Tack för all inspiration jag har fått för att förändra min kost. Två böcker bland många andra som är de jag använder mest. Min dagliga gurkmejashot kommer att följa mig livet ut. Många av recepten kommer att leva vidare med våra barn och barnbarn. Budorden är de finaste råden man kan ge till en annan människa. Mitt varmaste tack för allt detta!

 

Alexandra

❤️Stig var och förblir min vägledare för alltid. Hans bok är min rättesnöre som jag återkommer till hela tiden. Tack till Stig och hustrun Marianne.

 

Gunilla 

Jag läste om Stig för ca 1 år sen och blev så intresserad av hans böcker och produkter. Haft problem mage i många år. Och fått diagnos Ibs som så många andra. Slutat så gott som med allt med gluten i och socker i. Använder super synbiotic pulver varje dag med. Ledsamt att Stig lämnat oss..

 

Monica

Tack Stig, Du fick min mage att fungera, efter åratal av letande hos andra läkare.Jag är Dig evigt tacksam. Vila i frid!🌷

 

Stina

Hej mitt första möte med Stig bengmark var 1981, gick vidareutbildning till anestesi ssk, Stig föreläste för oss. Läst 2 böcker, som uppslagsverk finns alltid framme i köket. Även provat Synbiotic kosttillskott med gott resultat, Mvh Stina.

 

Maija-Leena

Min vägledare till bättre hälsa. Har många av hans böcker, recept på hälsosam mat och har höljt hans råd under många år. Vidarebefordrat kunskapen till mina barn och nära vänner. Varmt tack. ❤

 

Jwan

Jag kom i kontakt med Dr. Bengmark första gången via en podd, han var gäst och pratade om antiinflammatorisk kost och de 12 budord för optimal hälsa. Det har övertygat mig att ändra min kost som ledde till att jag mår idag mycket bättre än några år sedan.

Jag har även beställt synbiotica till min son som hade magproblem, de har hjälpt honom väldigt mycket. Vila i frid Stig Bengmark du kommer alltid att finnas kvar i genom oss. Tacksam för allt du har gjort för mänskligheten.

 

Siren

Efter en cancerdiagnos hade jag gått upp enormt . Då fick jag veta om Stig. Gick ner allt och har levt bra därefter. Nån gång skrev jag till honom via Messenger och han svarade direkt. Jag tyckte om det. Jag har tagit hans  synbiotika dagligen säkert i 6-7 år. Det hjälper mycket med magen men även med små saker som man hade ofta innan. Tack Stig för allt

 

Margit

Så många du hjälpte till ett bra liv genom dina goda råd, vila i frid.

 

Gunilla 

Jag läste allt Stig skrev för att det var så intressant och lärorikt. Följde hans råd så gott jag kunde. Sorgligt att han inte kan fortsätta sprida sina kunskaper och saknar mailen jag fick. Vila i frid Stig.

 

Annalena 

Jag skrev en fråga angående mitt speciella hälsoproblem i den FB grupp som han deltog i för några år sedan. Jag fick ett mycket personligt och engagerat svar från Stig, med råd om förändringar jag kunde göra för att må bättre. Jag har följt dessa råd dagligen under dessa år och jag har aldrig mått bättre!

 

Yvonne

Träffade stig många gånger på hans föreläsningar som var givande gällande kostens betydelse och var också väldigt trevlig att lyssna till. Synbiotikan har också hjälp mig då jag har collagen kolit vilket jag är tacksam för. Hans båda böcker ligger alltid framme på bordet då det finns super goda recept på all nyttig mat han berömde också sin hustru som tillagade måltiderna. Jag saknar honom!❤️

 

Charlotte 

Första gången jag hörde talas om Stig Bengmark var som Professorn i Food Pharmacytjejernas blogg. Intresset väcktes då jag haft IBS i många år. När han dök upp i mitt instagramflöde slog jag till direkt. Köpte både bakterier och böcker, började leva efter Stigs och Mariannes kloka råd och recept. Efter nio månader var jag symptomfri. Den som inte har haft IBS förstår nog inte hur livet förändras, men det påverkar ju precis allting. Jag är mycket tacksam.

 

Gunilla

Stigs Guldgröt och Gurkmeja shot har jag ätit och druckit i många år och det går inte att vara utan, känns bra för hela kroppen att starta dagen med. Boken Välj Hälsa är en mycket inspirerande bok med fina och goda recept! Gunilla.

 

Åsa

Önskar att fler är så kloka som Stig var. Han betydde så mycket för vår familj, med sin kunskap och god hälsosam mat. Kommer att sakna dej gränslöst ❤️ ❤️

 

Håkan

För mänsklighetens bästa utan direkt tanke på egen profit.

 

Fler fina minnesord från Stigs följare

På Stig Bengmarks Instagram: https://www.instagram.com/p/C1wFaOEN7Qg/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==